Medlem som amatör

Vad innebär ett medlemskap?

Förmåner

Som medlem i Chaîne får man också tillgång till många förmåner. Några av dem kommer här…

- Ordensband och diplom, när man dubbas in som ny medlem i Chaîne eller befordras får man ett ordensband att använda vid våra sammankomster. Samtidigt får man också ett vackert diplom som bekräftar medlemskapet.

- Medlemskort, alla medlemmar får också ett medlemskort. Hur man kan använda det i dagsläget varierar dock i våra olika medlemsländer. Ibland kan det ge rabatter eller annan bonus medan det på andra ställen är mer outvecklat.

- Chaine Online news

- Tidningen Livets Goda med 4 ordinarie + 4 extra nummer varje år.

- TASTE Magazine, ett digitalt magasin med fokus på svensk gastronomi i dess bredaste bemärkelse. Ges ut 6 gånger per år. Innehållet handlar om svensk mat, produkter, drycker, kultur och annat spännande.

- Årets Unga Kock, är vår egen kocktävling. Som medlem kan man vara med under den svenska uttagningen och titta på. Man är också mer än välkommen att vara med på prisutdelningen och den efterföljande middagen som tillagas av föregående års vinnare. Man har också möjlighet att vara med på prisutdelning och middag i samband med den internationella finalen. Den äger rum varje år i något av våra 80 medlemsländer. År 2024 i Ungern.

Ofta finns också andra trevliga erbjudanden från våra samarbetspartners och medlemmar. Detta presenteras löpande på vår hemsida.

 

Så här blir du medlem:

Just nu är vår rutin över hur att bli medlem under omarbetning. Under tiden tillämpar vi nedan gång för medlemskap.

 1. För att bli medlem ska du tycka om mat och goda drycker. Om du inte redan känner någon som är med i Chaîne ser vi gärna att du är med som gäst på något av våra evenemang. Detta för att få en liten uppfattning om vår verksamhet. Kontakta din lokala ordförande, Bailli, för mer information om lämpliga evenemang.
 2. Fyll i ansökan nedan och skicka eller scanna och maila den till nedan adress - Carl Wachtmeister, Starbyvägen 206, 262 95 ÄNGELHOLM Mail: [email protected]
 3. Betala samtidigt in inträdesavgiften och årsavgiften tillChaîne des Rôtisseurs bankgiro 5997-6688.
 4. Glöm inte att ange namn och adress. Betald inträdes- och årsavgift efter 1:a september 2024 gäller även nästkommande år dvs 2025. Inträdesavgiften täcker också kostnader för ordensband, diplom mm.
 5. Avgifterna för år 2024 är som följer:

         Årsavgift 2024 - 1150 kr

         Årsavgift 2024 par, rabatterat pris medlem nr 2 - 1050 kr

          Inträdesavgift (inklusive ordensband, diplom och årsavgift första året) - 2.500 kr

          Inträdesavgift under 35 år(inklusive ordensband, diplom och årsavgift första året) - 1.600 kr

         Tidigare medlem som önskar återinträda i orden måste betala en återupplivningsavgift på                          700 kr som går till Paris.

 

 1. Din ansökan behandlas av den nationella styrelsen efter att avgiften har betalats.
 2. Efter att du fått bekräftelse på godkänt medlemskap är du välkommen att delta i alla våra sammankomster till medlemspris. Ta gärna kontakt med din lokala ordförande (Bailli) innan din första middag som medlem i Chaîne des Rôtisseurs.
 3. Efter att ditt medlemskap har registrerats i Paris kommer du att få ett välkomstbrev med diverse nyttig information om ditt medlemskap.
 4. För att få dina insignier (ordensband) måste du delta i ett Grand Chapitre. Det finns också mängder med möjligheter att få sitt ordenband vid lämpligt internationellt Grand Chapitre. Information om detta finns på vår svenska och den internationella hemsidan.
 5. Välkommen att söka medlemskap! Frågor besvaras av våra lokala Baillier eller vår Sverigeordförande Carl Wachtmeister. 
 6. Är du yrkesman/kvinna ? Kontakta Carl Wachtmeister direkt för mer information.