Medlem som amatör

Vad innebär ett medlemskap?

Ett medlemskap i Chaîne des Rôtisseurs innebär att man får träffa både yrkesmän och andra glada medlemmar som alla uppskattar bordets fröjder. Lokala, klassiska och nya råvaror som tillagas på ett professionellt sätt.

Spännande smakkombinationer beledsagade av väl utvalda viner och andra drycker. Allt för att utveckla sina mat- och vinkunskaper.

Våra trevliga sammankomster sker oftast i form av en vänskapsmiddag, Dîner Amical, där våra yrkesmedlemmar visar sina färdigheter. Som medlem får du också ta med dig gäster i mån av plats.

På nätet hittar du mängder med information om program i andra länder som man kan utnyttja i samband med affärs- och semesterresor eller för att hitta nya intressanta vänner runt om i världen.

I samband med våra sammankomster försöker vi ofta ge lite ytterligare kunskap inom vår intressesfär. Som medlem får du själv gärna bidra med förslag och/eller medverka i något intressant ämne.

Vi arrangerar inte bara middagar utan även t.ex. utflykter, resor, matlagningskurser i den något högre skolan, vinprovningar och studiebesök. Allt för att vidga våra gastronomiska intressen och fördjupa våra kunskaper.

Vi håller en hög kvalitet på alla våra arrangemang. Som medlem blir du introniserad i samband med ett så kallat Grand Chapitre. Då får du dina insignier eller ordensband. Vårt svenska Bailliage arrangerar ett Grand Chapitre i Sverige. Detta som regel varje år. Du kan även få dina insignier vid internationella Grand Chapitre.

Förmåner

Som medlem i Chaîne får man också tillgång till många förmåner. Några av dem kommer här…

- Ordensband och diplom, när man dubbas in som ny medlem i Chaîne eller befordras får man ett ordensband att använda vid våra sammankomster. Samtidigt får man också ett vackert diplom som bekräftar medlemskapet.

- Medlemskort, alla medlemmar får också ett medlemskort. Hur man kan använda det i dagsläget varierar dock i våra olika medlemsländer. Ibland kan det ge rabatter eller annan bonus medan det på andra ställen är mer outvecklat.

- Restauranger & Storkök, alla medlemmar får också 7-8 nummer av tidningen RS, Restauranger & Storkök, per år. I varje nummer har Chaîne en egen sida.

        - Tidningen Livets Goda med 4 ordinarie + 4 extra nummer varje år.

- Chaîne Revue, ges ut en gång per år och är vårt internationella magasin. Produceras av vårt högkvarter i Paris.

- Fine Dining, tillsammans med utgivaren av internetmagasinet Fine Wine ger vi ut tidningen Fine Dining International. Den ges ut både på svenska och engelska och kan utan kostnad laddas ner från nätet. Ges ut 3-4 gånger per år. Innehållet handlar om svensk mat, produkter, drycker, kultur och annat spännande som har gastronomi att göra.

- Årets Unga Kock, är vår egen kocktävling. Som medlem kan man vara med under den svenska uttagningen och titta på. Man är också mer än välkommen att vara med på prisutdelningen och den efterföljande middagen som tillagas av föregående års vinnare. Man har också möjlighet att vara med på prisutdelning och middag i samband med den internationella finalen. Den äger rum varje år i något av våra 90 medlemsländer. År 2019 i Kanada.

Ofta finns också andra trevliga erbjudanden från våra samarbetspartners och medlemmar. Detta presenteras löpande på vår hemsida.

 

Så här blir du medlem:

Just nu är vår rutin över hur att bli medlem under omarbetning. Under tiden tillämpar vi nedan gång för medlemskap.

 1. För att bli medlem ska du tycka om mat och goda drycker. Om du inte redan känner någon som är med i Chaîne ser vi gärna att du är med som gäst på något av våra evenemang. Detta för att få en liten uppfattning om vår verksamhet. Kontakta din lokala ordförande, Bailli, för mer information om lämpliga evenemang.
 2. Fyll i ansökan nedan och skicka eller scanna och maila den till nedan adress-  Carl Wachtmeister, starbyvägen 206, 262 95 ÄNGELHOLM
  -  Mail: [email protected]
 3. Betala samtidigt in inträdesavgiften och årsavgiften till
  Chaîne des Rôtisseurs
  bankgiro 5997-6688.
  Glöm inte att ange namn och adress. Betald inträdes- och årsavgift efter 1:a september gäller även nästkommande år dvs 2016. Inträdesavgiften täcker också kostnader för ordensband, diplom mm.
  Avgifterna för år 2019 är som följer:
  Årsavgift 2019 900 kr
  Årsavgift 2019 make/maka/sambo mm 800 kr
  Inträdesavgift 2019 2 050 kr
  (inklusive ordensband, diplom och årsavgift första året)
  Tidigare medlem som önskar återinträda i orden måste betala en återupplivningsavgift på 500 kr som går till Paris.
 4. Din ansökan behandlas av den nationella styrelsen efter att avgiften har betalats.
 5. Efter att du fått bekräftelse på godkänt medlemskap är du välkommen att delta i alla våra sammankomster till medlemspris. Ta gärna kontakt med din lokala ordförande (Bailli) innan din första middag som medlem i Chaîne des Rôtisseurs.
 6. Efter att ditt medlemskap har registrerats i Paris kommer du att få ett välkomstbrev med diverse nyttig information om ditt medlemskap.
 7. För att få dina insignier (ordensband) måste du delta i ett Grand Chapitre. Mer information om detta hittar du på vår hemsida www.chaine.seoch i vår medlemstidning Spettet Mat & Vänner. Det finns också mängder med möjligheter att få sitt ordenband vid lämpligt internationellt Grand Chapitre. Information om detta finns på vår svenska och den internationella hemsidan.
 8. Välkommen att söka medlemskap! Frågor besvaras av den lokala Baillineller vår Sverigeordförande Carl Wachtmeister. Se också hemsidan och kontaktformuläret eller tidningen Spettet.
 9. Är du yrkesman/kvinna ? Kontakta Carl Wachtmeister direkt för mer information

Välkommen att söka medlemskap!

Ansökningsblankett amatör (ej proffs)