Baillage Uppland på Gimo Herrgård

image
image

På fredag eftermiddagen 20 oktober anlända 15 förväntansfulla medlemmar från Baillage Uppland till Gimo Herrgård, en av baillagets medlemsrestauranger.

De som kom lite tidigt kunde ta ett dopp och besöka bastun i Sjöstugan.

Innan maten bjöd Mattias Günther på champagne i herrgårdens vinkällare. Där berättade han om sin strategi för att skapa en exclusive vinkällare som vi också fick besöka.

Den fantastiska middagen intog vi i ett eget rum uppe i herrgården.
Middagen inleddes med Carpaccio på vildandsbröst. Till detta serverades två sorters vin, ett huvudvin men också lite av ett av vinkällarens exclusiva viner.
Samma sak gjordes till huvudrätten som bestod en Hjortytterfilé med rotfruktsterrin.
Desserten bestod av herrgårdens egna äpplen bakade med valnötter och en havtornssorbetto som tillbehör. Till detta drack vi en lagom söt 1996 Moulin Touchais
Några utvalda ostar som ackompanierades av 2004 Candido Aleatico från Puglia, Italien fick avsluta måltiden

I salongen serverades kaffe med avec för de som så önskade.

 

På besök i Gävle

Lördagen 19 november gjorde medlemmar ur Baillage Uppland en utflykt till Gävle. Denna inleddes med en lunch på Mackmyra Whiskydestilleri. Därpå en visning av whiskytillverkningen som avslutades med en provning av 4 sorters whisky. Allt under ledning av vår kunniga guide Lina.

Vår buss tog oss tillbaka in till Gävle för lite egen tid innan vi kunde avnjuta en mycket god middag hos vår medlemsrestaurang Kvarterskrogen Matildas som drivs av Johan Flodman. (Lånat ena fotot från Matildas Instagram, tack)

image
image

Spansk afton i Uppland

Baillage Uppland ordnade en trivsam Spansk Afton där nya Vice Echanson Anders, som arbetet flera år i Spanien, stod för vinvalet och Baillagets Bailli Peter ordande den spanskinspererade maten.

image
image
image
image