Restauranger 

 

I Chaîne är alla medlemmar individuellt, som personer, såväl vad gäller amatörer som proffs. Normalt slarvar vi dock en smula när det gäller själva terminologin. Särskilt när det gäller våra proffs som restauranger, hotell och andra etablissemang. Vi kallar dem lite slarvigt för anslutnarestauranger eller hotell. Fast det egentligen alltså är någon på restaurangen (eller hotellet) som är med som ägare, kökschef, sommelier, restaurangchef, hotellchef, kock eller liknande.

Det finns många möjliga grader man kan ha som proffs. Dock, för att en medlem ska få en av våra tjusiga mässingssköldar måste man ha en viss grad - Maître. Det finns så klart flera olika varianter här också främst beroende på vilken roll man. I köket är man Maître Rôtisseur, i matsalen Maître Restaurateur eller Maître Sommelier och på ett hotell kanske inte så oväntat Maître Hôtelier.

I Sverige är vi bortskämda med en mängd duktiga proffs med deras olika resauranger och hotell. På vår hemsida finns de uppräknade per varje lokal eller regional föreing sk Bailliage. Här tar vi en liten genväg och länkar direkt till varje del av landet. Vid varje ställe står också vem som är medlemmen som har skölden. Man kan så klart vara flera medlemmar på ett och samma ställe. Då finns förhoppningsvis alla med på sidan.

Nåväl, nog sagt om hur det fungerar. Ut och surfa och bekanta er med alla våra proffs. Och ännu hellre, klicka er vidare till deras egna hemsidor. Fast bäst är förstås att besöka dem på riktigt. Som den nya generationen säger "in the real world" (IRL)...