Skåne

 

 Välkommen till Skånes gastronomiska paradis!

 

Skåne är inte bara känt för sin natursköna skönhet, utan också för sin rika kulinariska tradition. Här möts böljande lantbruksmarker, frodiga bokskogar, äppelodlingar, och det imponerande naturreservatet Kullaberg, allt ackompanjerat av de förtrollande stränderna längs kusten.

 

Mellan städerna i Skåne finns en smakrik mångfald som är lika spännande som landskapet självt. På den västra sidan finner du Malmö, Helsingborg och Lund, medan den östra sidan erbjuder smakupplevelser i Kristianstad och Simrishamn. Den södra sidan bjuder på Trelleborg och Ystad, alla med sina egna kulinariska överraskningar.

 

Skåne är inte bara hem för Lunds imponerande domkyrka, utan även för över 500 andra kyrkor, 150 majestätiska skånska slott och inte mindre än 70 golfbanor. Men det är kanske de små detaljerna som verkligen sätter Skåne på matkartan. Här växer gårdar med sina butiker i antal, och vinregioner med över 20 skånska vingårdar är på uppgång.

 

I Skåne bor drygt en miljon innevånare, och 70 % av landskapet är dedikerat till jordbruk, med de fyra sädesslagen som dominerande grödor. Här odlas även potatis och raps i stor omfattning, och hela 90 % av den svenska sockerbetsproduktionen kommer från Skåne.

 

När det kommer till mat och gastronomi finns det en oändlig uppsjö av möjligheter i Skåne. Från de prestigefyllda Michelinkrogarna till charmiga restauranger, mysiga caféer och traditionella gästgiverier, här kan du njuta av kulinariska upplevelser som passar alla smaker.

 

Chaîne i Skåne är en dynamisk och växande grupp av livsnjutare som ordnar ett varierat program med middagar, luncher, utflykter och föredrag där de delar glädjen av god mat, förtjusande viner och trevligt sällskap.

 

Tänk på de läckra delikatesser du kan avnjuta i Skåne: knaprig sparris, äggakaka, smörstekt sill, skånsk äpplekaka, saftig skinka, brunkål och den unika spettekakan. Skåne är en plats där matälskare verkligen kan trivas och utforska den kulinariska mångfalden i detta underbara landskap. Så kom och upplev Skånes smakrika skatter, och låt dina smaklökar följa med på en oförglömlig resa i matens värld.

 

Läs mer på Facebook och Instagram

Bailli
Marie-Louise Strömberg
Mobil: 070-536 51 66
E-post: [email protected]

 

Vice-Chancelier-Argentier
Anita Lindahl
Mobil: 070-3191951
E-post: [email protected]

 

Vice-Conseiller Gastronomique

Carin Alm-Roijer

Mobil: 070-7333509

E-post: [email protected]

 

Vice-chargé de Missions

Stefan Cronholm

Mobil: 070-7165601

E-post: [email protected]

 

Vice-chargée de Presse

Wilma Johansson

Mobil: 073-0676167

E-post: [email protected]

 

Vice Echanson

Christer Witeus

Mobil: 072-0036036

E-post: [email protected]