Skåne

 

Välkommen till Skåne!

 

Skåne är ett vackert landskap med en härlig natur. Böljande lantbruksmark, bokskogar, äppelodlingar, Brösarps backar och det mäktiga naturreservatet Kullaberg. Och så de underbara stränderna icke att förglömma.

 

Det är tätt mellan städerna. Malmö, Helsingborg och Lund på västra sidan. Kristianstad och Simrishamn på den östra. Och Trelleborg och Ystad på den sydliga sidan.

 

På långt håll syns Lunds domkyrka. Vidare finns det 500 andra kyrkor, 150 skånska slott, ett 70-tal golfbanor. Gårdsbutikerna växer i antal, liksom vindistrikten med sina 20 skånska vingårdar.

 

Det bor drygt en miljon innevånare i Skåne. 70 % av landskapet är uppodlat, mestadels av de fyra sädesslagen. Även potatis och raps spelar en stor roll och av den svenska sockerbetsproduktionen finns 90 % i Skåne.

 

Skåne erbjuder en ofantlig mängd matställen i många olika inriktningar. Allt ifrån Michelinkrogar, till andra restauranger, caféer, och anrika Gästgiverier.

 

Chaîne i Skåne är en mycket aktiv växande grupp livsnjutare, som genomför ett varierat program med middagar, luncher, utflykter, föredrag där vi njuter av god mat, gott vin och trevligt sällskap.

 

Sparris, äggakaka, gås, stekt sill med skirat smör, skånsk äpplekaka, skinka och brunkål, spettekaka och kaffe.

 

Läs mer på Facebook och Instagram

Bailli
Marie-Louise Strömberg
Mobil: 070-536 51 66
E-post: [email protected]

 

Vice-Chancelier-Argentier
Anita Lindahl
Mobil: 070-3191951
E-post: [email protected]

 

Vice-Conseiller Culinaire
Jan-Olof Olsson
Mobil: 070-646 02 95
E-post: [email protected]

 

Vice-chargé de Mission

Stefan Cronholm

Mobil: 070-7165601

E-post: [email protected]