Årets unga kock - Melker Jangmalm

image

Melker Jangmalm Årets Unga Kock 2022!

Human Restaurang Göteborg

 
Juryns motivering: ”Segervinnaren i årets tävling presterade ett genomgående bra fokus på huvudråvarorna, tydliga texturer och balanserade goda smaker. Allt var gott!"
 
Melkers segermeny:
Förrätt: Smörstekt piggvar med bakad vit sparris, savoykålsknyte, nässelkräm, tartlett med knivmussla och brynt smörskum
Huvudrätt: Bakad Solbackakyckling med jordärtsskockkräm, ballotine på kycklinglår smaksatt med ramslök, stekt zucchiniblomma och rostad kycklingsky
Dessert: Brynt Smörglass med stekt sockerkaka vit chokladkräm smaksatt med älgört, inkokt rabarber, kompott på drakfrukt samt kolasås smaksatt med citrontimjan

Årets Unga Kock 2022 - Inbjudan är nu ute!

11 april är det dags!

Inbjudan till prisutdelning & middag

Kom och njut när framtidens stjärnkockar lagar segermiddag.

I år får vi njuta dubbelt upp då både 2020 & 2021 års vinnare komponerar en gemensam middag som avslutning på årets tävling.

image

Nedan finner ni inbjudan som PDF. För mera infomation se även Årets unga kock på Facebook eller Instagram @aretsungakock. Alternativt Chaîne des Rôtisseurs Suède på Facebook eller @chainesuede på Instagram.

Inbjudningar till tävlande

Årets Unga Kock – världsfinalen 2020 & 2021

image
image
image

Efter att förra årets världsfinal av tävlingen Årets Unga Kock, eller Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs som dess fulla namn är, ställts in är det i år desto mer action. Sista helgen i september tävlade man istället om titlarna för både 2020 och 2021. De nio kockar som hann kvalificera sig innan pandemin började på allvar tävlade om titeln för 2020 och bland dem vår Anton Kardell från SK Mat & Människor i Göteborg. Även vad gäller årets tävling märks att pandemin fortfarande inte är över ännu. För titeln 2021 tävlade tretton kockar och däribland vår Pontus Lindgren från OMAKA i Stockholm. Normalt brukar varje år drygt tjugo kockar tävla om titeln Jeunes Chefs Rôtisseurs. Ung kock är man i sammanhanget om man är under 27 år och tävla får man göra som verksam på en restaurang ansluten till Chaîne des Rôtisseurs.

 

Världsfinalen för 2020 och 2021 arrangerades i Paris och själva tävlingsmomentet på anrika Le Cordon Bleu Paris. Förutom att tävla ligger också fokus på att ha kul, nätverka och att lära känna andra unga kockar från hela världen. Programmet i Paris bjöd på tre dagar med bland annat på studiebesök på den stora Rungis Market, olika måltider som en middag på Seine ombord Yachts de Paris och en japansk restaurang plus mycket annat. Tävlingen hölls på lördagen och följdes av en välkomstmottagning på Hotel Intercontinental. Vilka som vunnit förblev dock en hemlighet tills dagen därpå. Söndagen innehöll först en briefing för alla tävlande följt av prisutdelning och galamiddag på The Peninsula Hotel. I samband med middagen dubbades också alla tävlande kockar in som medlemmar i Chaîne des Rôtisseur.

 

Och tävlingen? Efter en tuff kamp blev det smått sensationellt dubbelt norskt i topp. Och det från samma stad Trondheim. Vi grattar våra norska vänner till den dubbla segern och planerar nu för en svensk på topp kommande år.

 

Jeunes Chefs Rôtisseurs 2020

  1. Norge, Emil LUNDEMO BAKKEN
  2. Ungern, Levente LENDVAI
  3. Schweiz, Kevin VASSELIN

 

Jeunes Chefs Rôtisseurs 2021

  1. Norge, Sindre Fagermo HJELMSETH
  2. Belgien, Kenzo FAN G
  3. Tyskland, Pasquale KUTSCH