Evenemang i Stockholm

Vårens program 2022

Vi fortsätter att leva i en speciell tid och försöker anpassa våra aktiviteter för att de ska kunna genomföras trots eventuella restriktioner som kommer upp på kort varsel. Arrangemang kan komma att ändras utifrån nya restriktioner då vi alltid strävar efter största säkerhet för deltagarna, samtidigt som vi vill fortsätta att erbjuda gastronomiska upplevelser och stödja en bransch som fortsätter att ha otroligt stora utmaningar.

Måndag 11 april – Årets Unga Kock 2022

Stockholms Hotell- & Restaurangskola - Flitiga Lisa

Årets arrangemang är flyttat från den vanliga tidpunkten i månadsskiftet februari/mars till början av april. Mer information kommer när nya tävlingsledningen satt alla detaljer.

Lördag 23 april – World Chaine Day

Ulriksdals Värdshus

Specialkomponerat arrangemang på anrika Ulriksdals Värdshus 

Legenden PG Nilsson känd för restauranger som Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette och Aira fortsätter att utveckla verksamheten. För några år sedan tog han över Ulriksdals Värdshus med anor från Bellmans tid. Trädgården som ligger nedanför restaurangen togs åter i bruk, omgiven av skog, hav och 1,5 hektar odlingsmark. Sedan några år har nya restaurangen Emmer flyttat in på Värdshuset under vår, sommar och höst.

Här skapas framtidens restaurangupplevelse i samklang med djur och natur. De serverar modern skandinavisk mat med grönsaker från egen köksträdgård och noga utvalda råvaror från djurriket. Närodlad matupplevelse skapad för en hållbar framtid, som du som man ska kunna njuta av utan att det känns pretentiöst eller komplicerat. Kockar och trädgårdsmästare arbetar tillsammans under årets alla säsonger med att planera vad som ska finnas på Emmers meny. 

Nu bjuder Restaurangchef Thomas Mortensen och Köksmästare Manfred Nilsson in oss på en lunch under World Chaine Day. Vi kommer att få exklusiv tillgång till Drottning Sylvias Paviljong för oss själva. Vi erbjuds en utvald skördemeny i fyra serveringar. Lunchen börjar med snacks – allt som oftast nyskördade grönsaker från egen köksträdgård. Därefter dukas bordet upp fullt med de bästa grönsakerna odlingen och säsongen har att erbjuda tillsammans med noga utvalda styckdetaljer från samarbetsgårdar.

FAKTA 

Plats: Ulriksdals Värdshus, Ulriksdals Slottspark 120 71 Solna Datum och tid: 23 april 2022, kl. 12:00
Pris medlem Chaîne: 825 kr
Prisgäst:875kr 

Vinpaket:495kr
Mix paket, alkohol & alkoholfritt: 445 kr
Alkoholfritt paket: 350 kr
Anmälan: via e-post: till Vice-Chancelier Björn Gustafsson via e
post: [email protected]
Inbetalning: på BG 5435-5078
Tänk på att anmälan inte är giltig förrän beloppet är insatt på kontot
O.s.a. senast: 9 april 2022
Antalplatser:50
Klädsel: Kavaj (Business casual)
Insignaler: Ja
Frågor kring arrangemanget skickas till: [email protected] 

När ni anmäler er så meddela oss gärna om det finns ev. allergier för restaurangen att ta hänsyn till. 

”Emmer grundar sig i vår dröm om att kunna servera riktig god mat med råvaror som odlas precis utanför fönstret – så nära att du till och med kan se när grönsakerna, bären och blommorna skördas. Vi tycker att maten smakar lite extra gott när man får ta del av det omsorgsfulla arbete som ligger bakom varje råvara som hamnar på tallriken – och vi hoppas att du också ska tycka det! 

Vi har en ödmjuk inställning till vår verksamhet och strävar ständigt efter att lära oss nytt och utvecklas inom mat, miljö och hållbarhet – så att vi kan göra skillnad tillsammans med dig som gäst. Och sedan ska det ju bara vara gott och härligt också.” 

 

Torsdag 2 juni – Sommarmiddag på Långbro Värdshus

Långbro Värdshus

Fredrik Eriksson är en av våra namnkunnigaste kockar i Sverige och tillika långvarig medlem i Chaine. Nu är det dags att besöka honom och hans team på Långbro Värdshus för årets sommarmiddag. Vi räknar med fantastisk gastronomi och spännande historier från svenska och internationella kök.

 

Anmälan sker via mail till Björn Gustafsson på e- postadress [email protected], alternativt enligt särskild instruktion i inbjudan.

Besök i Lejontornet/Djurets vinkällare med OMGD

Lejontornet/Djurets vinkällare

Onsdagen den 16 februari kl 18:00 bjuder OMGD och Daniel Crespi in till ett besök i Lejontornet/Djurets imponerande vinkällare. Vi bjuds på dryckeskunskap, historier, smakprov och förtäring. Mer information kommer i inbjudan.

Anmälan sker via mail till Björn Gustafsson på e- postadress [email protected], alternativt enligt särskild instruktion i inbjudan.

Onsdag 23 mars – Besök i köttets tempel - AG

Restaurang AG

Då var det återigen dags att få chansen att besöka Stockholms verkliga kött-tempel. Under guidning av Johan Jureskog så dukas det återigen upp några av de främsta styckdetaljerna som det går att uppbringa i Sverige.

Anmälan sker via mail till Björn Gustafsson på e- postadress [email protected], alternativt enligt särskild instruktion i inbjudan.